Zeventien blauwe vierkanten

Door Nico Kok, 2021

100cm x 100cm x 5cm

Tijdens de pandemie heeft Nico Kok veel gebruikt constructiespeelgoed verzameld bij kringloopwinkels en internet, waaronder "clics". In dit werk gebruikte hij alleen de blauwe clics: Zo'n 1300 blauwe clics zijn gecombineerd tot een reliëf van zeventien vierkanten. Maar in dit werk zie je ook 12 "negatieve" vierkanten en 4 kubussen. Elke clic is ook een vierkant. Clics zijn er alleen in rood, geel, groen, blauw, wit en zwart. Het werk is uit elkaar te halen en op een andere manier weer in elkaar te zetten. Dit is niet de bedoeling, maar draagt bij aan de beleving van dit werk. Het werk reflecteert op de beweging van de Nul-groep (Jan Schoonhoven, Armando) en op de minimal artist Frank Stella. Thema's van Nico Kok zoals: vierkant, kubus, wat kan er met de vorm gedaan worden, gebruik van materiaaleigenschappen, gebruik van monochrome kleur, contrast positief / negatief, etc., Komen terug in dit werk. Het werk is op de achterkant gesigneerd.  

€2500,00

Techniek

Ruimtelijk | Beelden | Synthetic

Tags

Blauw Speelgoed Vierkant Kunst Red Relief Spelen Negatief Positief Bouwen Constructie Kinderspeelgoed Kubus Cube Square Play Children Toys Construction Nicokok Clics Positive/negative

Over Nico Kok

Specialisatie: zwart graniet, rubbings, scheur werken, scherf werken,vierkant werken, conceptuele werken. Kenmerk: Werkt op verrassende en ongebruikelijke manier met diverse materialen.