Twaalf groene vierkanten

Door Nico Kok, 2020

100cm x 100cm x 5cm

Tijdens de pandemie heeft Nico Kok veel gebruikt constructiespeelgoed verzameld bij kringloopwinkels en internet, waaronder "clics". In dit werk gebruikte hij alleen de groene clics: 1291 groene clics zijn gecombineerd tot een reliëf van twaalf vierkanten. Alle vierkanten hebben twee zijden gemeen. Door deze opstelling wordt een diagonaal in de vierkanten steeds duidelijker naarmate het vierkant groter wordt. Elke klik is ook een vierkant. Clics zijn er alleen in rood, geel, groen, blauw, wit en zwart. Het werk is uit elkaar te halen en op een andere manier weer in elkaar te zetten. Dit is niet de bedoeling, maar draagt bij aan de beleving van dit werk. Het werk reflecteert op de beweging van de Nul-groep (Jan Schoonhoven, Armando) en op de minimal artist Frank Stella. Thema's van Nico Kok zoals: vierkant, wat kan er met de vorm gedaan worden, gebruik van materiaaleigenschappen, gebruik van monochrome kleur, contrast positief / negatief, diagonaal, etc., Komen terug in dit werk. Het werk is op de achterkant gesigneerd.  

€2500,00

Techniek

Ruimtelijk | Beelden | Synthetic

Tags

Groen Speelgoed Vierkant Kunst Red Relief Spelen Bouwen Constructie Kinderspeelgoed Square Play Children Toys Construction Nicokok Clics

Over Nico Kok

Specialisatie: zwart graniet, rubbings, scheur werken, scherf werken,vierkant werken, conceptuele werken. Kenmerk: Werkt op verrassende en ongebruikelijke manier met diverse materialen.