Optical mathematics with gray and gold

Door Monica Maat, 2020

80cm x 80cm

Optical mathematics with gray and gold [rand is aangeschilderd]. Methode: Voor het ontwerpconcept worden enkele elementen van het idee eerst op de computer getekend. [Let wel, dit is absoluut mijn eigen originele tekening die nergens vandaan is geplukt !] Aansluitend wordt het tekenconcept / idee verder uitgewerkt op papier. Daarna wordt alles nog eens op millimeterpapier [+ op schaal] nauwkeuriger uitgewerkt en wordt de kleurstelling bepaald en ingedeeld. Het ontwerpen neemt drie maanden in beslag. Het duurt ook drie maanden om het uiteindelijke ontwerp op doek te schilderen.                 

prijs op aanvraag

Techniek

Tweedimensionaal | Schilderkunst | Alkydverf

Tags

Geometrie Geometrisch Manipulatie Maat Optisch Mathematisch Waarneming Effecten Waarnemen Convergerend Mathematics Optical Divergerend

Over Monica Maat

Behalve geometrische en mathematische werken en geometrische computer-art maakt Monica hedendaagse huisaltaren, religieuze installaties, geometrische houtpanelen, meubelen en objecten. Het boeit Monica om de waarneming te manipuleren. Haar werken geven dikwijls een sterk werkend optisch effect te zien. T/m 2018 heeft zij ruim 160 exposities gehouden in binnen- en buitenland. Monica is aangesloten bij Galerie Bos Fine Art in Den Haag en neemt o.a. deel aan exposities in het kader van kunststroming De Stijl met internationale kunstenaars. In 2018 is zij genomineerd voor de Internationale Andre Evard Preis, uitgaande van Kunsthalle MESSMER in Riegel.[Duitsland] Een internationale prijs voor konkrete/ /geometrische/constructivistische kunst.