Constellatie 4

Door Wiebe Maliepaard, 2016

40cm x 40cm

Een sterrenbeeld wordt ook wel constellatie genoemd, constellatie staat ook voor de onderlinge stand van de sterren los van de sterrenbeelden. De ogen, neus en mond zijn voor mij elementen met een onderlinge stand, een soort constellatie en doordat deze d.m.v. de gezichtsspieren enigszins van plaats en vorm kunnen veranderen ontstaan er verschillende uitdrukkingen die we associëren met emoties. Constellatie betekent ook 'stand van zaken' en 'geheel van omstandigheden' zo kunnen ook de tekeningen en schilderijen als geheel worden gezien. Al deze betekenissen van het woord constellatie hebben mij geïnspireerd bij het maken van verschillende tekeningen. De sterrenhemel is zo realistisch mogelijk weergegeven met de juiste onderlinge verhoudingen. Rechts van mijn hoofd zie je mijn eigen sterrenbeeld Tweeling met daarin de planeet Mars (de rode stip). Links van mijn hoofd zie je ter hoogte van mijn oor een aantal sterren van de Grote Beer en meer naar boven de Poolster die het begin aangeeft van de Kleine Beer.

verkocht

Techniek

Tweedimensionaal | Tekenkunst | Stift / Krijt / Potlood

Tags

Portret Beer Potlood Stier Tekening Zelfportret Tweeling Grote Kleine Sterren Sterrenbeeld Constellatie Boos Mars Sterrenhemel Pollux Poolster

Over Wiebe Maliepaard

Het schilderen van het menselijk lichaam is voor mij iedere keer weer een reis vol verwondering, en een zoektocht om een beeld te maken van een lichaam, wat staat voor een bepaald gevoel dat mij raak.