Andromeda (lichte versie)

Door Axel Saffran, 2021

65cm x 50cm

Andromeda was het (archetypische?) onschuldige meisje dat aan de rotsen geketend werd als boetedoening voor de fout van een ander.  Deze Ethiopische prinses had waarschijnlijk een donkere huid, al was het maar door langdurige blootstelling aan de zon... maar ik wilde het contrast met de rotsen nog wat ophogen. In plaats van een realistische martelscene koos ik, mede in navolging van de tot cliché gemaakte mannelijke variant, voor sublimatie. En volharding. Deze deerne hangt vrij relaxt te wachten op betere tijden. Het werk is ingelijst in een ornamentele goudkleurige lijst, echter zonder paspartout of glas. Het wordt verstuurd in een houten krat.

€1700,00

Techniek

Tweedimensionaal | Tekenkunst | Pastel

Tags

Expressief Naakt Kleurrijk Nude Pastel Expressive Dramatisch Expressionisme Mythologie Mythology Colourful Andromeda Dramatic Perseus

Over Axel Saffran

Axel Saffran speelt nog steeds met pixels, maar recentelijk toch voornamelijk met houtskool. Zijn nieuwe tekeningen staan sinds kort online. Zijn oudere werk -- fotomontages in diverse series -- is het makkelijkst te omschrijven als surrealistisch. Alle digitale collages zijn op zijn website te bestellen als giclée-prints in oplages van 12.