Andromeda (lichte versie)

Door Axel Saffran, 2021

65cm x 50cm

Andromeda was het meisje dat leed door de ijdelheid van haar moeder. Cassiopeia, de koningin van Ethiopië, had de schoonheid van haar dochter gesteld boven die van de Nereïden, die alles symboliseren wat mooi en goed is aan de zee. Deze nymphen waren daar niet van gediend, en hun vader Poseidon teisterde Ethiopië met watersnoden en een zeemonster ter vergelding. De enige uitweg uit deze ellende was dat Koning Cepheus zijn onschuldige dochter zou offeren aan het zeemonster. Aldus geschiedde. Welk een onrecht! Gelukkig wordt daar een eind aan gemaakt door de held Perseus die haar, luchtmobiel dankzij gevleugelde sandalen volgens één bron en gezeten op Pegasus volgens een ander, komt redden. De eerste prins op het witte paard? Deze Ethiopische prinses had waarschijnlijk een donkere huid, al was het maar door langdurige blootstelling aan de zon... maar ik wilde het contrast met de rotsen nog wat ophogen. In plaats van een realistische martelscene koos ik voor volharding en sublimatie. Deze deerne hangt vrij relaxt te wachten op betere tijden. Het werk is ingelijst in een ornamentele goudkleurige lijst, echter zonder paspartout of glas. Het wordt verstuurd in een houten krat.

€1700,00

Techniek

Tweedimensionaal | Tekenkunst | Pastel

Tags

Expressief Naakt Kleurrijk Nude Pastel Expressive Dramatisch Expressionisme Mythologie Mythology Colourful Andromeda Dramatic Perseus

Over Axel Saffran

Axel Saffran speelt nog steeds met pixels, maar recentelijk toch voornamelijk met houtskool. Zijn nieuwe tekeningen staan sinds kort online. Zijn oudere werk -- fotomontages in diverse series -- is het makkelijkst te omschrijven als surrealistisch. Alle digitale collages zijn op zijn website te bestellen als giclée-prints in oplages van 12.