Vijfentwintig rode lego piramides

Door Nico Kok, 2021

53cm x 53cm x 4cm

Tijdens de pandemie heeft Nico Kok veel gebruikt constructiespeelgoed ingezameld bij kringloopwinkels en internet, waaronder lego In dit werk gebruikte hij alleen de rood lego: Ongeveer 1000 rode legoplaatjes zijn gecombineerd tot een reliëf van vijfentwintig piramides. Maar in dit werk zie je ook een verschillende vierkant patronen. Het werk is uit elkaar te halen en op een andere manier weer in elkaar te zetten. Dit is niet de bedoeling, maar draagt bij aan de beleving van dit werk. Het werk reflecteert op de beweging van de Nul-groep (Jan Schoonhoven, Armando) en op de minimal artist Frank Stella. Thema's van Nico Kok zoals: vierkant, piramide, wat kan er met de vorm gedaan worden, gebruik van materiaaleigenschappen, gebruik van monochrome kleur, patroon, diagonaal, etc., komen terug in dit werk. Het werk is op de achterkant gesigneerd.  

€2000,00

Techniek

Ruimtelijk | Beelden | Synthetic

Tags

Rood Speelgoed Vierkant Kunst Red Relief Spelen Bouwen Piramide Constructie Kinderspeelgoed Square Play Children Toys Construction Lego Nicokok Pyromid

Over Nico Kok

Specialisatie: zwart graniet, rubbings, scheur werken, scherf werken,vierkant werken, conceptuele werken. Kenmerk: Werkt op verrassende en ongebruikelijke manier met diverse materialen.