Interieur met urinoirs

Door Maaike Nijlunsing, 2021

19cm x 24cm

Normaal gesproken een plek waar ik nooit kom. Maar in de leegstaande vervallen gebouwen van Wünsdorf tref ik zomaar een herentoiletruimte met de urinoirs en leidingen nog aardig in tact. 

€195,00

Techniek

Tweedimensionaal | Schilderkunst | Acryl | on panel

Tags

Geel Yellow Art Paneel Kunst Painting Acrylverf Acrylic Schildering Vervallen Duitsland Wood Panel Leegstand Urinoir Germany Toiletruimte Brandenburg Wünsdorf Herentoilet Mensroom

Over Maaike Nijlunsing

Maaike Nijlunsing schildert veelal gebouwen, waar het verval haar intrede heeft gedaan. Ze heeft een grote voorliefde voor industrieel erfgoed en slooppanden. Oude fabrieken, maar ook leegstaande flatgebouwen of woonwijken in afwachting van afbraak. In de schilderijen staat gelaagdheid centraal, in samenhang met het zoeken naar de suggestie van diepte in het platte vlak van het canvas. Maaike studeerde in het jaar 2000 af aan de Academie Minerva in Groningen. Daarna specialiseerde zij zich in het schilderen aan de DAI in Enschede en studeerde filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Maaike woont en werkt in het Groningse Noordbroek.