Opgang 8

Door Maaike Nijlunsing, 2020

14cm x 10cm

De laatste in de serie biedt ons een kijkje in het trapportaal van een verlaten opleidingsgebouw in de legerstad Wünsdorf in Brandenburg, Duitsland. We staan in de kelder en kijken omhoog. Acrylverf op paneeltje van gerecyled hout. In het paneel is een inkeping aangebracht om het werkje op te kunnen hangen.

€80,00

Techniek

Tweedimensionaal | Schilderkunst | Acryl | Op paneel

Tags

Geel Yellow Groen Paneel Green Verlaten Trap Abandoned Miniatuur Panel Artwork Stairs Acrylschildering Erfgoed Germany Deutschland Kunstwerkje Opgang Afvalhout Wünsdorf Ascent Miniture Architectuurkunst Schilderingophout Recycledwood

Over Maaike Nijlunsing

Maaike Nijlunsing schildert veelal gebouwen, waar het verval haar intrede heeft gedaan. Ze heeft een grote voorliefde voor industrieel erfgoed en slooppanden. Oude fabrieken, maar ook leegstaande flatgebouwen of woonwijken in afwachting van afbraak. In de schilderijen staat gelaagdheid centraal, in samenhang met het zoeken naar de suggestie van diepte in het platte vlak van het canvas. Maaike studeerde in het jaar 2000 af aan de Academie Minerva in Groningen. Daarna specialiseerde zij zich in het schilderen aan de DAI in Enschede en studeerde filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Maaike woont en werkt in het Groningse Noordbroek.