Syrische vluchtelingen op Lesbos

Door Hens Runhaar, 2016

80cm x 100cm

Portret van een oude vrouw, Syrische vluchtelinge, op een eiland in Griekenland. Tegenstelling tussen zonovergoten omgeving en schrijnende ellende van de vluchtelingen.

€1250,00

Techniek

Tweedimensionaal | Schilderkunst | Acryl | on canvas

Tags

Blauw Oker Yellow Vrouw Portret Bruin Blue Woman Portrait Brown Oude Sunshine Vluchtelingen Geweld Tegen Zonovergoten Violence Refugees Elder Against Refugee Syrische Syrian

Over Hens Runhaar

Welkom op mijn homepage. Ik ben Hens Runhaar, geboren in 1945 in Goor Overijssel. Daarna ben ik verhuisd naar Zuid Holland. In Alphen a/d Rijn heb ik gewerkt als docent, kunstenaar en was ik medeoprichter van Expressie '70, nu Parkexpressie, waar ik een aantal jaren lessen in grafiek gaf. In 1972 ben ik verhuisd naar Twente en woon nu in Almelo. Hier was ik verbonden aan CLA-Almelo, nu Noordik, als docent beeldende vormgeving Opleiding: 1e graads Beeldende Vormgeving en Cultuurgeschiedenis. Mijn werk bestaat grotendeels uit schilderijen in realistische stijl geschilderd. Onderwerpen variëren van portretten tot stillevens. Portretten, vaak op groot formaat, van bijvoorbeeld bewoners van verzorgingshuizen, kinderen en slachtoffers van geweld. Ook maak ik portretten in opdracht.