Verscholen Magische Ringen

Door Karel Vreeburg, 2011

128cm x 65cm x 57cm

De knoop die verscholen zit in dit beeld is lastig uit te leggen. De onderste ring is gespleten over 540 graden waardoor er een Trefoil ontstaat. De bovenste ring is gespleten over 360 graden waardoor er 2 ringen ontstaan die aan elkaar vast zitten . Een van de ringen bovenin is verbonden met de Trefoil waardoor er in dit  beeld een verlengde Trefoil ontstaan is met een ring eraan vast.  Het is alleen te zien door er omheen te lopen en erin te kijken.

prijs op aanvraag

Techniek

Three-dimensional | Sculpture | Stone

Tags

Abstract Art Marmer Unique Springstone Design Beeldhouwen Escher Serpentine Sculpture Bronze Max Mergel Baksteen Stone Jewelry Bill Alabaster Twist Torus Marble Sandstone Exclusive Constructivisme Brick

Over Karel Vreeburg

Karel Vreeburg begon zijn zoektocht naar vormen binnenin de steen 12 jaar geleden in 2003. Daarbij maakt hij steeds vaker ingewikkelde wiskundige figuren vrij die ervoor zorgen dat zijn beelden raken aan de schoonheid van Kunst en fascinatie van de Wetenschap. Er wordt over hem gezegd dat hij in het voetspoor loopt van M.C. Escher, maar er is ook een overeenkomst met Victor Vasarely of Max Bill.