Feniks

Door René Rijpma, 2012

83cm x 46cm x 43cm

Bladvorm die verandert in een Feniks die herrijst uit  de restanten van het kasteel Geijsteren. Als blijk van waardering voor de inzet van baron de Weichs de Wenne voor de instandhouding en openstelling van het Landgoed Geijsteren. Geschonken door Provincie Limburg, Gemeente Venray en Het Limburgs Landschap. Plaatsing bij de gerestaureerde kasteelruïne Maasheesche weg Geijsteren 23 juni 2012 t.g.v. de 3 daagse Gildefeesten Geijsteren en de Floriade 2012.

niet te koop

Techniek

Ruimtelijk | Beelden | Metal

Tags

Landschap Brons Monument Vorm Ruimtelijk Kunstwerk Organisch Landgoed Limburg 2012 Fenix Beeldhouwer Feniks Venray Landgoed-geijsteren Floriade-2012 Op-de-fiets-langs-kunst Gildefeesten Baron-de-weichs-de-wenne Kasteelruine

Over René Rijpma

René Rijpma: 1952 Kreatief therapeut drama en beeldend vormen. Beeldend kunstenaar die werkt in steen en brons. Maakt organische vormen en portretten in brons en andere materialen. Vrij werk en in opdracht voor particulieren, bedrijven en gemeenten. Figuratieve en abstracte beelden. Vaak gebaseerd op uitvergrotingen van plantenvormen of delen daarvan. In de werken is een tegenstelling te zien van gladde gepolijste delen en een ruwe verweerde huid en grof uitgewerkte stukken.