Verbinding

Door Bart Ensing, 2016

600cm x 1000cm x 900cm

Een werk gemaakt voor LekArt 2016, thema 'Gedeelde Grond', 23-25 september, in een grote appelboom. De verbinding tussen de bomen en de grond waaruit deze groeit, op de verbinding tussen twee delen van de woonwijk. De touwen ook als grenzen, maar open grenzen, zoals de grenzen tussen publiek en privaat open is in deze wijk. Een magisch beeld, wat nog mooier wordt als je er langs en in loopt. Filmpje volgt. In twee kleinere bomen in de boomgaard maakte ik een identieke installatie, wat een heel andere indruk geeft, mensen zich laat realiseren hoe verschillend bomen zijn. Na LekArt blijft de installatie in  de grootste boom in ieder geval nog even staan.

niet te koop

Techniek

Ruimtelijk | Installation

Tags

Licht Magisch Light Boomgaard Draden Appelboom Installatie Installation Touwen Magic Sisal Specific Culemborg Lekart Threads Ropes Kunstroute Location Lokatiespecifiek

Over Bart Ensing

Bart Ensing laat je kijken, voelen, verwonderen. Sculpturen en installaties. Bart Ensing maakt sculpturen van in de natuur gevonden hout. Figuratief en abstract. Organische vormen, werk dat je wilt voelen. Ook maakt hij installaties, vooral in de natuur, locatiespecifiek. Vaak hangend, met draden, in bomen. Meditatief bijna, en met verlichting sprookjesachtig.