Toon onbeantwoorde berichten | Toon actieve onderwerpenPlaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 1 bericht ] 
 interview met galerie Kunstenaars Noord-Holland 
Avatar gebruiker

Berichten: 618
Naam: Galerie KNH
gevestigd te: Haarlem
disciplines / genre: schilderijen, mixed media, porselein, grafiek, beelden, fotografie etc.
extosite: http://kunstenaars-noord-holland.exto.nl/
Bijlage:
sept 2013 (1).jpg
sept 2013 (1).jpg [ 66.27 KiB | 5179 keer bekeken ]
De groep kunstenaars die bij galerie KNH (Kunstenaars Noord Holland worden vertegenwoordigd zijn in eerste instantie online met elkaar in contact gekomen. Daartoe werd bij Exto.nl een groepssite aangemaakt en een art-community project werd gestart in een voormalig postkantoor aan de gedempte Herensingel te Haarlem alwaar de officiële opening op 5 juli 2011 plaats vond.
Met als bindende factor ‘kunst’ en Noord-Holland is er een breed scala aan kunstvormen vertegenwoordigd in deze galerie.
En alhoewel de groep daar uit 68 aanmelders bestaat is slechts een vaste kern van 20 leden actief deelnemer m.b.t. de galerie. Deze 20 kunstenaars hebben onderling contact bv. via groepsberichten en bezoeken de galerie regelmatig.
Tevens betaalde deze vaste kern maandelijks een bedrag waarvan de huur van het pand waarin de galerie gevestigd is te bekostigen.
Dit laatste echter komt in november komt dit te vervallen en dan verandert het KNH concept. Er wordt nu nagedacht om de exto groep an sich op te heffen.
Initiator Angela Boogaard geeft aan dat er vanaf november een ander criterium zal gaan gelden. Een kunstenaar die zich aan wil sluiten kan dan in de galerie langskomen met werk en dan wordt er gekeken of het past binnen de kwaliteit en concept van KNH.
Bijlage:
ton2.jpg
ton2.jpg [ 45.33 KiB | 5179 keer bekeken ]

Meermaals werd er door leden van galerie KNH elders geëxposeerd waarbij ze de groep vertegenwoordigden. Bv. in 1. de pletterij Haarlem (voorheen mondiaal Centrum Haarlem) 2. Groenmarktkerk Haarlem (3 maanden expo), 3. Jan en Piet museum 4. Hoofdwacht Haarlem 5. Nationale kunstbeurs Amsterdam en 6.Galerie kunstlease Haarlem, Vijfhuizen.

Daarnaast heeft KNH een wekelijkse thema praatborrel op zaterdag. De regel is dat iedereen zijn eigen favoriete hapje en drankje meeneemt en dit werkt uitstekend. De bijeenkomsten zijn zowel voor KNH kunstenaars als voor kunstenaars van de http://www.spaarnekunstroute.nl, waar KNH maandelijks aan meedoet.
Er zijn sowieso veel activiteiten waarvan de laatste, op 7 september, een klankschalen lig-concert was. In oktober wordt deze zelfs herhaald.
Op 2 november is er een tafeldebat waar gemeenteraadsleden van alle politieke partijen aanschuiven om zich samen met bezoekers, dichters en kunstenaars gaan buigen over het thema ‘Zin in de waan?’
Op 3 november is er een lunch met dichters en met hetzelfde thema. Ook hier kunnen bezoekers en kunstenaars aanschuiven waarbij de enige regel de KNH-regel ‘neem je eigen favoriete hapje en drankje mee’ is.
Bijlage:
ton7.jpg
ton7.jpg [ 44.92 KiB | 5179 keer bekeken ]
Galerie KNH is bekend om de brede communicatie, de activiteiten en de gastvrijheid. In principe wordt elk initiatief omarmd en er wordt gekeken of dit realistisch is.
Een beperking is bijvoorbeeld muziek. Er zitten woningen boven de locatie en enkel akoestische muziek kan ten gehore worden gebracht. Het bezoekersaantal ligt hoger dan in de gemiddelde galerie te Haarlem en er wordt nog steeds kunst verkocht.
Het gaat dat ook om de vertegenwoordiging van Noord-Holland. KNH is een platform en een broedplek voor muzikanten, dichters, schrijvers en kunstenaars.
Maar ook voor hen is het momenteel moeilijk het hoofd boven water te houden.
Angela:” Het is altijd vrijwilligerswerk geweest en tentoonstellingen alleen is niet genoeg. Er is behoefte aan herkenbaarheid en zich thuis voelen. Mensen zijn zoekende in deze crisistijd en door de praatborrels merk je dat er behoefte is aan een goed gesprek.
Kunst moet meer zijn dan een luxeproduct en de kunstenaars onder elkaar zullen meer met elkaar contact moeten zoeken.

In november wordt gekeken of het nieuwe concept werkt en in hoeverre de kunstenaar KNH een belangrijke plek vindt. Zo niet, dan wordt het opnieuw kijken of er wordt door gegaan of dat we sluiten. Als het aan de bezoekers ligt dan blijft het bestaan en binnen de sociale media is er een sterke markt positie ontstaan.
KNH stond voor kunstenaars Noord-Holland en verandert in Kunst Noord Holland.Om meer mensen te trekken wordt het een soort winkel-concept d.w.z. de hele week open en er is meer te zien.
Kunstmeubeltjes en design worden toegevoegd en tentoonstellingen van dezelfde kunstenaars komen te vervallen. De activiteiten gaan op dezelfde manier door en worden aangevuld met workshops.
KNH heeft buiten exto nog een eigen site en wordt, zoals hierboven al te lezen was ook op Facebook vertegenwoordigd. link.

In oktober zal de laatste tentoonstelling vanuit het oude concept worden gehouden. info

Heeft u nog een vraag aan Angela Boogaard van galerie Kunstenaars Noord Holland? Stel deze hier.

Riann


Bericht: #1
20 sep 2013 13:46
Profiel
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 1 bericht ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gastenZoek naar:
cron
Powered by phpBB